Tropos Motors

Tropos Motors : Een nieuw merk in autoland !


Een tijdje terug staken we de koppen bij elkaar met twee andere ondernemers. Wat als we eens op zoek gingen naar een recent, nieuw automerk dat interesse had om in België voet aan de grond te krijgen. Daar konden we onze expertise goed gebruiken en die mensen waardevol helpen.

Zo deden we een heel uitgebreide zoektocht op het internet. We keken letterlijk onder elke virtuele steen, in elk land op aarde. Het viel direct op : er zijn behoorlijk veel nieuwe automerken die klaar staan om de Europese markt in te stappen. Wat het ook voor ons een uitdaging om het kaf tussen koren te halen.

Een goed contact.

Belangrijk in zo’n onderhandelingen is om een goed contact op te bouwen met de constructeur. Het was duidelijk dat ze bij Tropos Motors eerder een distributiekanaal zochten dan een importeur. Wij stelden er alvast ons salesplan op af en zaten verschillende keren bij elkaar. Covid-19 veilig, maar toch dicht genoeg om dit soort overeenkomsten op te stellen.

Sales én service!

Maar met een goed salesplan alleen geraak je er niet.
Immers, een voertuig verkopen is prima, maar die verkochte voertuigen gaan ooit technische issues krijgen.
Onderhoud, een platte band, iets afgebroken na een ongeval, enz.

Buiten het salesplan maakten we dus ook een serviceplan, waar onze ervaring erg van pas kwam.

Eerste testen én fabriekbezoek

Net zoals iedereen wilden wij ook “proeven” van de kleine EV bestelwagen. En proefrijden deden we. We deden testen op range (want dat wil toch iedereen weten) , topsnelheid (voor het kleine jongetje in onszelf gerust te stellen), stabiliteit (op afgesloten parkings), remkracht, oplaad efficiëntie en nog wel veel meer.

Om het resultaat samen te vatten: we waren zeer tevreden van de compacte bestelwagen !

Tropos motors


Tijd voor stap 2 : het fabrieksbezoek!
Gelukkig worden de “Tropossen” niet zo ver van huis ineengeschroeft : in een mooie fabriekshal te Herne, Duitsland.
Snel dus maar de auto ingestapt en richting Ruhrgebied. Enkele uren laten wisten we het : hier worden de diverse componenten met heel veel zorg tot de Tropos Able in elkaar gezet.
We waren overtuigd !

Tropos motors

Voertuigtelematica

Tijdens ons bezoek aan de fabriek hebben we het ook nog even over voertuigtelematica gehad, één van onze specialiteiten. We besloten eens de eerste testauto’s bij ons waren, daar verder over door te bomen.
In ieder geval was het al duidelijk, zonder al te veel af te wijken van onze standaard modules konden we een mooie uitdraai uit de voertuigen voorzien, voor vlootoplossingen onontbeerlijk.


En toen … was het zover !

Toen alle details werden gewikt, gewogen, getekend en opgeslaan, was het zover.
De nieuwe BV “De Automakelaar Hoogstraten” werd kersvers dealer voor Tropos Motors.

Tijd om het nieuwe voertuig in de markt te zetten !
Tags

Comments are closed