Maak uw autobedrijf weer efficiënt

Dé carrosserie community AskLeChiffre. Bedacht én bedoeld voor bestekkenmakers, carrosserie-eigenaars en bedienden in een carrosseriebedrijf. Gemaakt door iemand die met handen en voeten dagelijks bij carrosseriebedrijven zit én ook al veel opleidingen heeft gegeven. Zoek niet langer , uw ideale communicatiesysteem is HIER te vinden !


Waarom ?

Zoals Simon Sinek ooit zei : start met Why. Dat deed ik dan ook. Mensen samenbrengen en trainen zit in mijn DNA, daar ben ik ondertussen achter. Tijdens dat trainen merkte ik op, achteraf hebben veel mensen dezelfde vragen. Ik stelde mijn trainingen bij, ik zorgde om wat langer te blijven staan bij bepaalde onderwerpen, maar toch, wat ik ook probeerde, vragen bleven er, alhoewel de cursisten me bijna altijd een goede tot zeer goede score gaven.

Het viel me ook op dat als je zo’n training geeft, en dus verschillende “collega’s” van andere bedrijven tesamen zet, dat daar héél interessante discussies uit kwamen. Soms eerder “wij hebben eens dit of dat meegemaakt”, maar soms ook verhalen waar een andere enorm veel van kon leren. Kortom : ook hier zit training , al was het op een heel andere manier.

Maar laat ons eens terug grijpen naar de vragen na zo’n cursus. Ik gaf steevast mijn Linkedinprofiel, mijn gsmnummer, mijn mailadres weg en wees maar zeker, ik heb heel wat vragen individueel opgelost.
Maar daar zit net het punt : met individueel oplossen wordt 1 iemand beter, geen groep of geen volledige branche.

Vandaar : de geboorte van AskLeChiffre. Een afgeschermde praat- en vraaggroep, waar oplossingen onder collega’s, trainers en specialisten kunnen voorgesteld worden. Maar daar wil ik niet stoppen : ik ga ook bedrijfsbezoeken organiseren, zodat we eens bij elkaar kunnen gaan kijken, of naar andere bedrijven in andere sectoren die samenhangen met onze mooie ambacht Carrosseriewerken. Inderdaad. Ik schrijf het met een hoofdletter, zoals steevast de naam van onze firma : LeChiffre automotive innovation. Met de C van Carrosserie, goed gezien.

Wat ?

Een online forum, te bereiken via eender welke webbrowsers of via een app op de telefoon.

In die forums zitten praatgroepen (die ik stelselmatig zal uitbreiden) waar de discussies kunnen gevoerd worden.
Het is heel gemakkelijk om foto’s en video’s toe te voegen, en alle andere leden kunnen mee lezen, want héél waarschijnlijk, zitten die met dezelfde vragen, of hebben ze misschien zelf een oplossing!

We houden het natuurlijk aangenaam voor iedereen, dus er zal regelmatig worden op het gebruik toegezien en we houden uiteraard ook scores bij. Van de beste stuurders, van de meest gelikete berichten, enzovoort.
Hier komt later een incentive op.

Buiten de praatgroepen, werk ik ook aan korte online cursussen, quizzen én info. Veel info…

Onafhankelijk ?

Hoe blijven we nu met onze online carrosseriecommunity AskLeChiffre gesloten voor andere partijen?
Wel, de inlog’s worden pas verstuurd als alle condities zijn vervuld, zodat alles traceerbaar wordt en blijft.

We zullen wél op zoek gaan naar sponsors, maar die hou ik beperkt én nuttig, zodat we niet worden overstelpt door acties van leverancier X of Y, maar waardevolle kortingen en contacten hebben bij zeer nuttige bedrijven.

Wat kost dat ?

Om alles betaalbaar te houden voor iedereen, en toch transparant : een lid betaald 20.66 € exc. btw / maand. (25€ incl. per maand) Voor alle early adopters (alle ledenvoor 31 maart) geef ik 1 maand gratis lidmaatschap.

Jaarfacturen zijn beschikbaar voor zij die dat handiger vinden.
De algemene voorwaarden stuur ik met plezier door aan zij die dat graag eens doorlezen.


Ik wens jullie véél plezier op AskLeChiffre, ik heb alvast mijn plezier gehaald in het bedenken en de talloze leuke reacties erop.

AskLeChiffre : community


Tags

Comments are closed